Inför semifinalerna i EM 2024: Spanien - Frankrike

Inför semifinalerna i EM 2024: Spanien - Frankrike

Semifinalerna i EM 2024 närmar sig och det är dags att analysera de kommande matcherna. Ett av de mest spännande mötena är mellan Spanien och Frankrike. Båda lagen har haft en imponerande resa till semifinalen, och detta möte lovar att bli en riktig fotbollsfest.

Spaniens väg till semifinalen

Spanien har haft en stark turnering hittills med en rad imponerande segrar både i gruppspelet och i utslagsrundorna.

Gruppspel

  • Spanien vs Kroatien (3-0): Spanien dominerade matchen med mål från Álvaro Morata, Fabián Ruiz och Dani Carvajal. Kroatien hade få chanser och missade bland annat en straff.
  • Spanien vs Italien (1-0): En tät match som avgjordes av ett självmål från Riccardo Calafiori.
  • Spanien vs Albanien (1-0): Ferran Torres stod för matchens enda mål tidigt i första halvlek.

Åttondelsfinal

  • Spanien vs Georgien (4-1): Trots ett tidigt självmål från Robin Le Normand, återhämtade sig Spanien snabbt med mål från Rodri, Fabián Ruiz, Nico Williams och Dani Olmo.

Kvartsfinal

  • Spanien vs Tyskland (2-1 efter förlängning): Dani Olmo och Mikel Merino säkrade segern för Spanien i en dramatisk match som gick till förlängning. F. Wirtz kvitterade för Tyskland men Spanien tog sig vidare med ett avgörande mål från Merino.

Frankrikes väg till semifinalen

Frankrike har också visat upp starka prestationer och tagit sig till semifinalen genom att besegra tufft motstånd.

Gruppspel

  • Österrike vs Frankrike (0-1): Ett självmål från M. Wöber gav Frankrike en smal seger.
  • Nederländerna vs Frankrike (0-0): En mållös match där båda lagen kämpade hårt men ingen lyckades få in bollen i nätet.
  • Frankrike vs Polen (1-1): Kylian Mbappé gjorde mål på straff men Polen kvitterade genom Robert Lewandowski.

Åttondelsfinal

  • Frankrike vs Belgien (1-0): Ett självmål från Jan Vertonghen var tillräckligt för att Frankrike skulle ta sig vidare.

Kvartsfinal

  • Portugal vs Frankrike (0-0, 3-5 på straffar): Matchen slutade mållös efter både ordinarie tid och förlängning, men Frankrike vann på straffar med mål från bland annat Ousmane Dembélé och Theo Hernández.

Slutsats

Spanien och Frankrike har båda visat upp imponerande spel i EM 2024 och deras möte i semifinalen förväntas bli en höjdpunkt i turneringen. Med starka prestationer från båda lagen i bagaget, återstår det att se vilket lag som kommer att ta sig vidare till finalen. Det kommer utan tvekan att bli en spännande och intensiv match där varje mål och varje passning kan vara avgörande.