Inför kvartsfinalerna i EM 2024: Nederländerna - Turkiet

Inför kvartsfinalerna i EM 2024: Nederländerna - Turkiet

I kvartsfinalen av Europamästerskapet 2024 möts Nederländerna och Turkiet, två lag med starka prestationer i tidigare rundor. Här är en översikt över deras senaste matcher och prestationer.

Nederländernas väg till kvartsfinalen

Gruppspel

 • Polen 1 - 2 Nederländerna
  Nederländerna visade styrka genom att besegra Polen. Cody Gakpo och Wout Weghorst stod för målen som säkrade en viktig seger och gav laget den nödvändiga självförtroendet.

 • Nederländerna 0 - 0 Frankrike
  I en mållös match mot Frankrike hade Nederländerna en del otur med ett bortdömt mål. Trots flera byten och ett stabilt försvar lyckades inget av lagen bryta dödläget.

 • Nederländerna 2 - 3 Österrike
  Nederländerna avslutade gruppspelet med en förlust mot Österrike. En olycklig start med ett självmål av Donyell Malen satte tonen. Trots mål av Cody Gakpo och Memphis Depay lyckades Österrike säkra segern med ett sent mål av Marcel Sabitzer.

Åttondelsfinal

 • Rumänien 0 - 3 Nederländerna
  Nederländerna dominerade Rumänien i åttondelsfinalen. Cody Gakpo och Donyell Malen (x2) bidrog med mål i en övertygande seger, vilket bevisade lagets potential att nå långt i turneringen.

Turkiets väg till kvartsfinalen

Gruppspel

 • Turkiet 3 - 1 Georgien
  Turkiet inledde starkt mot Georgien. Mert Müldür, Arda Güler och Kerem Aktürkoğlu stod för målen som säkrade en övertygande seger.

 • Turkiet 0 - 3 Portugal
  Turkiet stötte på tufft motstånd mot Portugal och förlorade med tre mål. Ett självmål av Samet Akaydin och mål av Bernardo Silva och Bruno Fernandes säkrade segern för Portugal.

 • Tjeckien 1 - 2 Turkiet
  Turkiet studsade tillbaka mot Tjeckien i en tuff match. Kanske mycket tack vare att Tjeckiens Antonín Barák blev utvisad tidigt, lyckades Turkiet vinna med mål från Hakan Çalhanoğlu och Cenk Tosun.

Åttondelsfinal

 • Österrike 1 - 2 Turkiet
  Turkiet fortsatte sitt starka spel genom att besegra Österrike. Merih Demiral stod för båda målen i en match där lagets defensiv också spelade en nyckelroll.

Slutsats

Både Nederländerna och Turkiet har visat sig vara starka konkurrenter i EM 2024. Nederländerna har en balanserad trupp med stark offensiv ledd av Cody Gakpo och Donyell Malen, medan Turkiet har visat sig vara en formidabel motståndare med viktiga segrar över Tjeckien och Österrike.

Matchen mellan dessa två lag lovar att bli en spännande drabbning, där små marginaler kan avgöra vem som går vidare till semifinalen. Med båda lagen i god form och med starka prestationer bakom sig, är det svårt att förutspå en klar vinnare. Det återstår att se vilket lag som kommer att kliva fram och ta chansen att avancera ytterligare i turneringen.